Monday, December 28, 2009

"Bukan Senang Nak Jadi Menteri"

-..bagi saya sebab kenapa dia ni sesuai jadi menteri.?..(Syarizat)..cuba tengok skit gambar dibawah ni,..sesuai ke depa2..ni jadi menteri..!
-yang ini sesuai ke jadi menteri.?..boleh la jugak kalau jadi bahagian menteri pembangkag daerah.."PAKISTAN"..itu pun sebagai menteri simpanan..hehe,. (purak2 semyum)..

-yang ini sesuai ke jadi menteri..?..o.k la,tapi bukan kat malaysia..tapi "JAPAN".memang sesuaiii! ..


- yang ini sesuai ke..jadi menteri.?..sesuai tapi bukan menteri kat malaysia tapi kat "Uruguay" pasal dia ni ,..tak faham cakap orang kita..,



-yang ini ,sesuai tak nak jadi bakal menteri..?..boleh la jugak sebagai,menteri bahagian kanak2..pasal suka nangis,..jadi dia cepat kesian,,




-yang ini tak sesuai jadi menterikan..?boleh la dikata menteri..bahagian..cara2..mejaga kanak2 tadika ,..di prasekolah..!










Saturday, October 17, 2009

  1. video "SAPA KATA BUDAK KECIK CAM CILI PADI TAK BERANI SEHATI BERDANSA NGAN ORANG TUA..?o.k la,..sebenar nye masa ni .dania baru berumur 3 tayun..,bayangkan masa tu..sapa pun tak suruh dia naik atas pentas..untuk berdansa bersama pak nil..tapi disebabkan..dania suka sangat kat pak nil dalam racangan "mcm-mcm aznil tu yang buat dia berani untuk jumpa ppak nil kat atas pentas..bukan dia saja yang naik menari kat atas tu.,kalau tak silap teratai ade 10 hingga 15 kanak-kanak lain yang turut serta dalam tarian mcm-mcm aznil..
  2. Tapi kalau dah ramai sangat boleh jadi pening pak nil dibuatnye..
  3. tapi pemenangnye adelah si "kicap ni"(pak nil panggil dia)..sebenarnye "icha"tapi dia ingat "kicap..kicap pun kicap la..janji menang,
  4. o.k la nanti kalau ade video baru teratai story lagi k..

Thursday, October 15, 2009

"Ape kata,..Kita di blog teratai ni kita cite pasal resepi yg wajip dalam setiap family..nak"

".teratai ni kalau pegi kedai buku mesti nak cari buku resepi,...

kadang-kadang kalau sampai je kat sana boleh sampai 2 jam,.punya la leka membelik tu dan ini..

rambang mata di buatnye,...

o.k,kalau sapa-sapa ade resepi kuih atau..lauk pauk sedap..mari kita syer dalam laman sembang..k..

"oh lupa la plak..gambar kat sebelah ni..

namanye "Chiken Chop Teratai Madu"..kalau nak resepi nanti teratai kasi..makanan ni la buat kan teratai menjadi "Top 12 dlm pencarian selebriti susu ideal"..nanti kalau ade masa teratai akan letak gambar masakan yang telah bejaya kemenara gading..ariyoss,


Wednesday, September 9, 2009



"kalau hari2 makan tom yam mau gemok aku di buatnye"


kalau sape2 nak join aku makan tom yam boleh..la ambik sikit kuah tomyam ni..he..he,

"JANGAN LUPA PADA YANG TIADA"

Bukan Ape teratai nak sentuh sikit pasal

orang belanje lebih dari kepeluan diri dan family,..

kita kalau nak beli bukan tengok kiri-kanan,..

biasanye kalau kita dah rancang nak beli siap buat list barang kepeluan lagi tapi bila kita sampai kat tempat tu..lain yang di tulis lain yang dibeli,..cuba tanye diri kita betu tak?

Monday, August 31, 2009

Lambain Lebaran 2009

"Ingat masa kecik,bila mak kata sapa tak posa tak boleh raya...,(betul ke..?)

dan sapa tak posa tak leh duduk sekali makan ngan orang posa,...(macam tak best je kan,..)

Saturday, August 29, 2009

berbuka puasa di rumah kakanda ku

sonok nyer makan makan kat sini.. anak sedara aku yang BMW tu sangat lawa dan cantik ..

Thursday, August 27, 2009

aku sebenarnye dah lama dengar pasal blog ni tapi tak berani nak cuba tapi sekarang aku dah pandai buat facebook - email - dan yang terbaru cara buat blog..he.hee

Teratai yang mekar

mengapa setiap insan di dunia ini selalu menyalahkan sesama sendiri,